Engineering bij Feadship:

Dichterbij het eindproduct bestaat niet

Onze passie ligt in het continu ontwikkelen en innoveren waarbij we technische functionaliteit en de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen combineren. Dus alles op het gebied van duurzamer varen- of eigenlijk duurzame yachting - dát onzderoeken we!

Wat wij nu ontwerpen als het ultieme jacht, daar komen in de loop van de ontwerp- en engineering tijd weer wijzigingen op omdat het ultieme jacht dan weer bestaat uit andere onderdelen, andere wensen, andere eisen. Dat kan voortkomen uit een duurzamer karakter , de maatschappelijke ontwikkelingen, de transitie naar de groene vaart, uit regelgeving en of designwensen. De engineers bij Feadship anticiperen daarop. Dáár zit het werkplezier!

SCHRIJF JE NU IN
Schermafbeelding 2023 07 28 om 11 21 42
Werktuigbouw

"innovaties op het hoogste niveau'

"Wat ik echt mooi vind dat we bijna 16 megawatt geïnstalleerd hebben op een jacht. Ik was verantwoordelijk voor de voortstuwing. Als engineer zorg ik voor de integratie met constructie, bijvoorbeeld de plaatsing van de hoofdmotoren. Maar dan: zorgen dat je niks hoort, dat de uitlaten diep genoeg onder water zijn, dat we voldoen aan emissie eisen enz. In dit geval was dit nieuw. Dan moet je met de leverancier samen tot een oplossing komen."

Inschrijven
Savannah propulsion
Electrotechniek

"Een vermogen van 50 Tesla's"

"De hybride voortstuwingsprojecten daar ben ik het meest trots op. Stappen maken naar de ontwikkeling van een emissie loos neutraal jacht. We hebben daarin een pioniersrol. Voor een Electrotechneut is dit reuze-interessant! We zitten nog middenin die ontwikkeling en de komende jaren gaat dat alleen maar verder."

Inschrijven
Savannah Copyright Feadship 16a
Interieur

Het jacht op 20 meter van mijn werkplaats

"Wat het werk van engineer op een werf zo ontzettend gaaf maakt? Ik loop vanuit mijn kantoor het jacht op wat afgebouwd wordt. Ik kan de ruimtes zelf beleven en informatie inwinnen bij de collega’s van bijvoorbeeld de meubelmakerij of de timmermannen aan boord. Dat is echt uniek!

Inschrijven
Schermafbeelding 2023 07 28 om 11 22 08
Exterieur

"De kapitein denkt mee over mijn tekening"

"Wow, dacht ik. De kapitein vaart straks met het jacht, en hij denkt mee over mijn tekening... Toen ik de tekening terugkreeg met zijn comments was ik zó trots. Het mooiste vind ik om over het jacht te lopen en ‘mijn’ onderdelen tot leven te zien komen. Alsof je in 3D over je eigen tekening loopt."

Inschrijven
Schermafbeelding 2023 07 28 om 11 21 55
Constructie

Stalen constructie vervangen door glas

"Het boegraam boven de waterlijn, is van glas en nooit eerder toegepast in die vorm bij ons. Maar daarbij ook nog nooit op een ander jacht. Dan krijg ik de vraag: kan het? Is het mogelijk? Wat moeten we allemaal doen?"

Inschrijven